» » Erik Fidanı


 
 
 

Erik Fidanı

PAPAZ – Erik Fidanları

Meyve orta büyüklükte 17-20 gr’dır. Yuvarlak, kabuk rengi parlak koyu yeşildir. Tatlı çok sulu ve gevrektir.Çekirdek ete bağlı ve orta iriliktedir.Karın çizgisi çukur ve belirgin, ibre burnu küt, sap çukuru geniş, sap biraz kısa ve kalındır.Kendine kısmen verimlidir. Bilinen en iyi tozlayıcısı Aynalı’dır.

 

 

 

 

CAN – Erik Fidanları

Papaza nazaran daha yuvarlak açık yeşil mayhoş ve suludur. Et dokusu incedir, Olgunluk ilerledikce meyve kalitesi artar, meyve ortalaması 15-20gr’dır. Kendine verimlidir.Papazdan 1 hafta sonra yeşil tüketim için toplanır.

 

 

 

 

FORMOSA – Erik Fidanları

Meyveler 50-60 gr ağırlığında ve kalp şeklindedir. Sarı yeşil zemin üzerine morumsu kırmızı renkte, meyve eti sarı, sulu ince dokulu gevrek tatlı aromalıdır. Temmuzun ilk haftasında olgunlaşır. Tozlayıcıları Santarosa ve Wickson’dur. Sofralık bir çeşittir.

 

 

 

 

SANTAROSA – Erik Fidanları

Formosa ile aynı anda olgunlaşan 55-60gr ağırlığında olan bir çeşittir. Kabuk koyu mor renkli, çok poslu ve caziptir. Meyve eti, koyu, pembe, kırmızı, tatlı sulu, aromalıdır.Tozlayıcısı Formosa,Wickson dur. Sofralık bir çeşittir.

 

 

 

 

HAVRAN – Erik Fidanları

4 – 8 mm yüksekliğinde, yayvan taçlı ağaçlar meydana getirir.Genellikle Papaz’dan 10-15 gün sonra hasat edilir. Yeşil erik olarak meyvesi iri, yuvarlakça , sağ tarafı basık ve yaklaşık 18-19 gr ağırlığındadır. Olgunlukta ağırlığı 8-10gr daha artar . Sap çukuru derincedir.Sap çok kısa ve ince, meyve kabuğu açık yeşil, olgun meyve de sarıdır.

 

 

 

 

 

PRESİDENT – Erik Fidanları

Temmuz sonunda olgunlaşır. Ağaçları çok verimlidir.Dış pazarın beğendiği çok kaliteli bir çeşittir. Meyve yuvarlak, bordo kırmızı renkte, orta derecede tatlı, ortalama 40-50gr ağırlığındadır.Çekirdek ete bağlı değildir.

 

 

 

 

 

MÜRDÜM – Erik Fidanları

Marmara şartlarında R.C. Violet çeşidinden iki hafta sonra olgunlaşmaktadır. Yerli çeşitlerimizdendir. Kendine verimli olup ortalama meyve ağırlığı 18.1gr’dır. Her yıl düzenli ve bol meyve veren bu çeşit, yüksek kuru madde oranına sahip olduğu için kurutmalık olarak değerlendirildiği gibi reçel , marmelat olarak değerlendirilmektedir. Meyve kabuğu orta kalınlıkta olup, dış kabuk koyu mor renkli, dış kabuk etten kolay ayrılır. Çekirdek meyve etine bağlı değildir. Kendine verimlidir.

 

 



Meyve fidanı çeşitlerine geri dönmek için burayı tıklayın